Deze website werkt goed met moderne browsers zoals IE9+, Firefox, Chrome en Safari

De opleiding Professional Restauratie

Basisinformatie opleiding Professional Restauratie

  • 1 dag les + 4 dagen werken of een middag en avond les + 4½ dag werken of 2 avonden les + 5 dagen werken (MBO-BBL niveau 4). De verdeling les + werken varieert per opleidingslocatie.
  • De opleiding wordt aangeboden als brancheopleiding (u volgt alleen de restauratievakken).
  • De brancheopleiding kan bij het NCE in Amersfoort gevolgd worden. De eerstvolgende start van de opleiding is september 2020.
  • Duur van de opleiding: MBO-4 opleiding 2 schooljaren, de brancheopleiding 1 schooljaar.

Kostenindicatie:

  • De richtprijs voor de branche-opleiding bedraagt € 5.950,- exclusief BTW. 
  • Niet inbegrepen zijn de kosten voor lesmaterialen voor de generieke vakken en het verplichte keuzedeel, voor eventuele excursies en mogelijke andere extra zaken.

Het examen

U doet examen in het laatste jaar van de opleiding. Het examen omvat behalve de uitgevoerde projecten op school en op de werkplek ook toetsen voor de theoretische vakken. Gedurende de opleiding bouwt u aan een eigen portfolio, dat u tijdens het examen presenteert. Het portfolio kan gelden als een bewijsstuk bij een vervolgopleiding.

Factsheet

Gedetailleerde informatie over de opleiding is terug te vinden in het factsheet, dat hier is te downloaden:
Factsheet NCE Opleiding Professional Restauratie.

Algemene voorwaarden

Op deze opleiding zijn de algemene voorwaarden van het Nationaal Centrum Erfgoedopleidingen van toepassing. Kies hieronder de voorwaarden die op u van toepassing zijn.

Voor studenten: Algemene voorwaarden (incl. klachtregeling) voor consumenten (particulieren).
Voor bedrijven: Algemene voorwaarden (incl. klachtregeling) voor bedrijven (werkgevers van de studenten).

Kwaliteit

Het Nationaal Centrum Erfgoedopleidingen staat voor kwaliteit. Daarom is NCE lid van de Nederlandse Raad voor Training en Opleiding (NRTO). Bovendien bezit NCE het NRTO-keurmerk, een erkenning voor onze kwaliteit en professionaliteit. Lees verder.